inme - herald moth
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 19.10.09 Melodisk metal/hardrock Graphite/CM/EMI --
 

Med et intetsigende bandnavn og tilsvarende neutralt udseende cover-artwork følte jeg mig ret overbevist om at promoen til ”Herald Moth”, det 4. album fra de af mig ukendte InMe, hastigt ville ende sine dage i den stadigt voksende bunke med ligegyldige promoer, man kun nødtvungent hører mere end en enkelt gang. At promo-materialet yderligere beretter at engelske InMe åbenbart tidligere gjorde sig i den rærlige ’emo’-genre, gjorde ikke just forhåndsforventningerne større.

Alligevel fik ”Herald Moth” en fair chance, og det viste sig heldigvis hurtigt at være en god beslutning, for InMe har så afgjort noget interessant at byde på; vattet bandnavn eller ej. Genremæssigt vil man velsagtens karakterisere InMe som melodisk metal/hardrock, der til alt held aldrig kammer over i tåkrummende emo-flæberier. Godt nok har forsanger, sangskriver og guitarist Dave McPherson en lys og følsom stemme, og vel kredser teksterne omkring netop McPhersons eksistentielle kvaler, men gudskelov uden at degenerere til ynkelig følelsespornografisk selvudlevering. Ydermere har McPherson til tider en lille smule flabet Essex-accent over sin vokal, som faktisk er ret charmerende, og rent musikalsk er InMe desuden som band ferme til at kombinere smægtende melodier og omkvæd, fængende grooves og solid instrumental beherskelse.

Skæringer som åbneren ”You Won’t Hear From Me Again”, ”Belief Revival”, ”Captain Killjoy” og ”Happy to Disappoint You” er fortrinlige eksempler på InMe’s ovennævnte forcer, mens den lidt anderledes ”Single of the Weak” (som InMe i øvrigt har lavet en video til) med et ironisk glimt i øjet inkorporerer et poppet disco-beat, der faktisk passer glimrende til nummerets kritiske syn på moderne, kommerciel radio. Udgivelsens ubestridte højdepunkt er dog den smukke og bittersøde ”All Terrain Vehicle”, der virkelig rammer plet som årets måske helt store rockballade.

Selvom der ikke umiddelbart synes at figurere en keyboardspiller/programmør i det 4 mand høje bands rækker, er en del af kompositionerne på ”Herald Moth” iklædt en tynd fernis af lette industrial/electronica draperinger, der i kombination med McPhersons ekspressive vokal og personlige tekster til tider får mig til at mindes Christopher Hall og Stabbing Westward, som de lød på deres lille underkendte mesterværk ”Darkest Days” fra 1998. Ikke at InMe set over samtlige numre på ”Herald Moth” rammer helt samme sublime sangskrivningskunst som Christopher Hall og Stabbing Westward, men alligevel...

Det kompositoriske niveau falder nemlig i mine ører beklageligvis lige en anelse på albummets sidste tredjedel, mens InMe på de første 2/3 dele til gengæld knap nok ikke sætter en fod forkert, men leverer melodisk metal/hardrock af fineste skuffe; ellers normalt ikke en genre der er særlig talrigt stærkt repræsenteret i undertegnedes musiksamling. InMe formår dog at imponere selv denne signatur, og trods min indledende skepsis fremstår ”Herald Moth” som en højst uventet positiv overraskelse. CCCC med kraftig pil opad! -byrial
Kom med kommentar i vores FORUM