psycroptic - the scepter of the ancients clonepop

Køb hos CDON nu !!!

Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCCC 02.10.03  Death Metal Unique Leader/Superion Stew Long
 

Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen for de tunghøre :

Unique Leader Records er ved at udvikle sig til den inkarnerede death metal fanatikers ultimative våde drøm; alle selskabets hidtidige udgivelser har haft den helt rette kombination af teknik, catchiness og nådesløs brutalitet, og Psycroptics ”The Scepter of The Ancients” er da heller ingen undtagelse fra denne generelle hovedregel. Snarere tværtimod!

Psycroptic er fra Tasmanien, men tro mig, de fremstår ikke lige just som et band vor kommende dronning Mary Donaldson har tilbragt mange stunder med hjemme i Tasmanien i sin tid. I lighed med øens største rovdyr, den Tasmanske Pungdjævel Sarcophilius Satanicus, fremstår Psycroptic alt andet end venlig stemt på ”The Scepter of The Ancients”, snarere som et frådende, altfortærende teknisk death/grind bæst med kæber store som H.R. Gigers Alien!

Vokalist Matthew Chalk kan gå fra et afgrundsdybt growl til en øredøvende forpint skrigevokal på et nanosekund, hvilket han i øvrigt gør tit og ofte, og udover at det lyder tilpas skizofrent er det med til yderligere skabe variation og modspil til Psycroptics i forvejen hammerkomplekse musikalske eksercits. Sublimt!

Trommeslager David Haley KAN jeg retfærdigvis ikke komme udenom at nævne! Uendelig tight, hurtig som få og teknisk ud over alle grænser er nogle af de kodeord der bedst betegner mandens imponerende trommestikkeri; især hans opfindsomme brug af forskellige bækkener og highhats lytter man imponeret og med en vis vantro måbende til! Man bliver i den forbindelse mindet om koryfæer som Ken Owen (Carcass) og Gene Hoglan (Dark Angel, Death), der ligeledes mestrede denne disciplin. Ikke det værste selskab at blive nævnt i…

Guitarist Joe Haley er tydeligvis også bekendt med de dødsmetalliske trendsættere; alt fra komplekse og lynhurtige bisværmsriffs á la Doug Cerrito (Suffocation) til korte, men velplacerede melodiske soli á la Chuck Schuldiner (Death) præsenteres man for på ”The Scepter of The Ancients”, vel at mærke med en selvstændig og innovativ tilgangsvinkel.

Det er næsten synd at fremhæve nogle numre frem for andre, da ALLE skæringerne på ”The Scepter of The Ancients” nærmest koger over med velproducerede, ekstremt velspillede, udfordrende, tekniske og på samme tid monsterbrutale skæringer, men nummeret ”Psycrology” bliver jeg NØD til at fremhæve! Nummerets konstante staccato-angreb på sanserne i perfekt unison synkroni med den syge vokal er ganske enkelt verdensklasse! 

Skæringen ”The Valley of Winds Breath and Dragons Fire” introducerer pludselig skønsang til Psycroptics arsenal af virkemidler, og det fungerer faktisk også optimalt og virker ingenlunde malplaceret. Den afsluttende ”The Scepter of Jaar-Gilon” sætter tempoet lidt ned og giver Psycroptic albuerum til at groove lidt i bedste old school death metal stil. 

Psycroptic er på ”The Scepter of The Ancients” MINDST ligeså overbevisende som labelmates Spawn of Possession og Deeds of Flesh var på henholdsvis ”Cabinet” og ”Reduced to Ashes”, og jeg kan kun atter engang udtrykke min dybeste respekt for Unique Leaders evne til konstant og igen på fornemmeste vis at levere det helt rigtige ’jerntilskud’ til den underernærede fan af kompleks ekstremmetal. 

Det bliver MERE end spændende at følge Psycroptics udvikling fremover, og jeg er i hvert fald blevet hooked på at prøve at opstøve Psycroptics selvfinansierede debutalbum ””The Isle of Disenchantment”, selvom det nok bliver lidt svært. ”The Scepter of The Ancients” er sammen med Manes ”Vilosophe” nok for mit vedkommende årets største positive overraskelse; et album som kom fra det rene ingenting og fuldstændig tryllebandt mig fra første gennemlytning!
Hil Unique Leader og hil Psycroptic! KØB NU! -byrial
Kom med kommentar i vores FORUM