sick of it all - based on a true story
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CC 20.04.10 Hardcore Century Media/EMI --
 

Nej, intet nyt under solen. Sick of It All rumsterer med deres omfattende række af udgivelser og mangeårige ukuelighed på livefronten stadig som en tårnende uomgængelig faktor inden for newyorker hardcore stilen. ”Based on a True Story” er bare ikke særlig spændende. 'Endnu en i rækken' syndromet hænger tungt over det samlede indtryk af de 14 nye numre, som dermed bliver en gevaldig trist omgang. Ikke noget jeg på forhånd havde troet måtte siges så hårdt.

Op til og med ”Built to Last” fra '97 var det svært at udpege væsentlige fejl eller mangler ved diskografien. Herefter har det set i bakspejlet været pladerne, der tog chancer, som stadig er værd at hale frem. Navnlig streetpunk-friske ”Call to Arms” og frådende hidsige, men samtidig vovemodige ”Yours Truly” er jeg personlig blevet væsentlig mere begejstrede for, som tiden er gået.

”Based on a True Story” fejler ved at klæbe sig skrækkeligt meget op ad SOIA grundformen. Med memorable hitnumre havde det været til at tolerere, men faktoren her er omtrent så lav som på svært anonyme ”Life on the Ropes”. De hårde slagere, der stadig rumsterer i hovedet, om man skulle blive chok-vækket kl. tre om natten under en brandøvelse, var ellers ikke en mangelvare i den tidlige del af albumrækken. ”A Month of Sundays” er undtagelsesvis forbandet livlig, og ”Bent outta Shape” leveres med buldrende smæld, der forplantes helt ind i knoglerne. Ellers hænger ikke meget ved.

Den helt store faldgrube er virkelig, at de går efter at være så SOIA som overhovedet mulig. Det er hørt før, og det er hørt bedre. Herefter var det de forskellige finter fra gang til gang og en skuen væk fra trademark-lyden, som bragte nyt liv til, når afvigelserne gav pote. Nogle vil sikkert protestere med et 'men det lyder jo fee' nok' eller 'det' da satme' stadig ok' - men det er bare ikke nok længere. Isoleret set sidder den tunge, metallisk lyd lige i skabet. Godt med saft og kraft. Udnyttelsen af den er beklageligvis alt andet end optimal, når sangene – det vigtigste af alt - ikke kan trække læsset.

Det volder mig kvaler at omtale SOIA i negative vendinger, da de altid har været skoleeksemplet at hale frem for at indkapsle to begreber; hårdt arbejde og pålidelighed. Men den barske sandhed er, at ”Based on a True Story” er en overflødig omgang, man sagtens kan være foruden medmindre, at den fanatiske tilbedelse overskygger al dømmekraft. Det er også ok – jeg skal nødig spille hellig og ville sikkert købe en nyudgiven Danzig plade, selvom den havde en stensikker skæbne som hyldefyld. Hellere springe over her og vente på nogle hardcore-skiver med potentielt spark i og chance for nytænkning. Det kunne være de næste udspil fra Ceremony eller 108. -guldmann

Kom med kommentar i vores FORUM