the interbeing - edge of the obscure
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 02.05.11 Tech metal Mighty Music/Target Hansen
 

Endnu et dansk band har set dagens lys, og The Interbeing er heldigvis et af de bedre af slagsen. Bandets debut, betitlet ”Edge Of The Obscure”, synes at have været en del år undervejs, eftersom The Interbeings oprindelse kan dateres helt tilbage til 2001. Det kan man godt høre, for selvom bandets tech/cyber metal med åben pande vedstår inspirationen fra især Fear Factory, så består The Interbeings debut af nogen meget velskrevne og åbenlyst gennemarbejdede sange uden den form for kaloriefattige fyldnumre, som en for hastig overgang fra øvelokalet til studiet lidt for ofte udmønter sig i.

Numrene er som sådan glimrende men består – efter min mening – for ofte af de fra Fear Factory så kendte abrupte, crunchy riffs, som, hvis jeg skal være helt ærlig, godt kan gøre ”Edge Of The Obscure” til en stedvist lidt ensidig affære. Men selvom The Interbeing også veksler mellem den efterhånden slemt klichéramte kombination af ren og råbende vokal, så er det hævet over enhver tvivl, at The Interbeings melodiske omkvæd er af en virkelig overlegen kvalitet.

Faktisk skal jeg lytte mig hen til pladens nummer syv ”Swallowing White Light” (ret godt gået, synes jeg!), før jeg støder på et nummer, hvis omkvæd ikke er bemærkelsesværdigt godt skruet sammen. Det er om ikke et særsyn i en verden af lyd så i hvert fald noget af en sjældenhed på disse breddegrader og inden for metalgenren.

At The Interbeing ikke trækker en højere karakter hjem med deres debut har egentlig mere at gøre med mine personlige musikidiosynkrasier (jf. ovennævnte) end kvaliteten af ”Edge Of The Obscure” , for målt op mod den internationale scene i almindelighed og den danske scene i særdeleshed leverer bandet prima metalsangskrivning på højeste niveau, og det kan blive endog meget interessant at følge dem fremover. Summa summarum: Fans af bands som Soilwork, Fear Factory eller Meshuggah (i en mindre teknisk udgave) skal med andre ord kigge sig usædvanligt godt for i posen med gode undskyldninger for ikke at allokere en del af maj måneds metalbudget til ”Edge Of The Obscure”. -kragh
Kom med kommentar i vores FORUM