the kandidate - until we are outnumbered
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 01.02.10 Thrash/death/crossover Napalm/Target Bredahl
 

Nu kan det godt være at mange ikke lige genkender navnet The Kandidate ved første øjekast, men ta' for guds skyld ikke fejl, da selve kernen i bandet består af særdeles erfarne ressourcer. Guitaristen Allan Tvedebrink og bassisten KB har tidligere slået deres folder i gode gamle Withering Surface, mens manden ved mikrofonen er ingen ringere end ex-Hatesphere forsangeren Jacob Bredahl, som selvfølgeligt også har stået for produktionen. Dog skal det nævntes at JB først indenfor det sidste år er indtrådt som bandmedlem og generelt har bandet haft en noget omtumlet tilværelse siden dannelsen i 2005, hvilket navneskiftet fra The Downward Candidate til The Kandidate også er en markering af.

Grundlæggende leverer The Kandidate thrash tilsat en tung dosis svensk death metal groove a la Entombed eller Dismember. Dertil kommer at bandet trækker crossover tråde til både punk og hardcore elementer. Albummet er en kort eksplosiv oplevelse, som i allerhøjeste grad viser de stærke kompetencer line-uppen besidder indenfor disciplinerne sangskrivning og komposition. Et af albummet styrker er uden tvivl den balance The Kandidate har fundet mellem variation og præcision i forhold til udtrykket, der findes kort sagt ingen svage øjeblikke på "Until We Are Outnumbered", hvilket må siges at være lidt af en bedrift set og hørt i forhold til hvad man ellers bliver budt som anmelder i denne niche.

"Until We Are Outnumbered" åbnes frækt af den vuggende "Strength Through Diversity" som tydeligt markere det faktum at thrash bare er bedre i en kloning med andre genre, jeg kan ikke lade være med at tænke Hatebreed ved åbningen af dette nummer. Ligeså fedt fortsættes der med "Give Up All Hope" som med sit killer-groove har fortjent den status som første videocut, bandet har udvalgt nummeret til. "Distress And Decay" er godt 2 minutters punket thrash-udladning med nok simple, men ganske effektive virkemidler. Min personlige favorit på albummet bliver nok "Live A Lie" hvor tilnærmelserne til hardcore og ikke mindst JBs vokalpræstation sætter enhver form for kritik til vægs, fuck det er blæret.

Begræsningerne for "Until We Are Outnumbered" ligger hovedsagligt i at det meste er hørt før i anden sammenhæng, et nummer som "Enemy" er i hvert fald mere end blot almindeligt Slayer tilbedelse. Især kvaliteten i sangskrivningen løfter alligevel dette debut album op til en yderst slagkraftig sag, som uden tvivl vil sikre The Kandidate et stærkt brand på den hjemlige scene i første omgang. Når man bliver nød til at lave reference til Machine Head og The Haunteds store albums fra 90'erne, som jeg gør nu, ved man sgu at potentialet og talentet er på et rigtigt højt niveau. Da samtlige numre på "Until We Are Outnumbered" virker som oplagt live materiale, bør du nok allerede nu begynder at orientere dig på hvornår The Kandidate spiller koncert et sted i nærheden af dig, vi ses! -and


Kom med kommentar i vores FORUM