through the eyes of the dead - skepsis
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 15.02.10 Death metal Prosthetic/Target --
 

Guitaristen Justin Longshore er her 7 år efter dannelsen af bandet eneste tilbageværende medlem, som har været med i alle årene hos Through The Eyes Of The Dead. Det fortænkte Relapse band Graves Of Valor er f.eks bestående af 3 tidligere medlemmer fra Through The Eyes Of The Dead. Men tiltrods for den alt for lange liste af ændringer i line-uppe har bandets formået at holde et særdeles højt kvalitetsniveau i hele diskografien; fra de tidlige deathcore (fjumre)år til de seneste par albums, hvor death metal udtrykket er blevet modnet og rafineret betydeligt.

Som bandnavnet antyder så dyrker TTEOTD sine store helte i klassiske death metal titaner som Cannibal Corpse og Morbid Angel, men af mere moderne referencepunkter bør man bestemt også nævne The Black Dahlia Murder, som uden tvivl har været en store inspirationskilde for Longshore & Co. De stærke kompositioner med et let skandinavisk snit bliver i TTEOTDs tilfælde båret igennem af et stillads af massive riffkonstruktioner, som har både tyngde og groove. Hørt i forhold til det forrige album "Malice" så er guitararbejdet på "Skepsis" blevet en anelse mere bastant og arrigt, hvilket numre som "No Haven" og "Defaced Reality" er fine vidnesbryd på.

De ætsende temaer hos både guitar og vokal hæver med lethed TTEOTD ud af det Myspace-segment, som mange ellers har travlt med at plante bandet i, numre som "Dementia" og ikke mindst titelnummeret skulle gerne fjerne enhver tvivl. Fans af de seneste album fra giganter som Dying Fetus og Suffocation bør klart tjekke TTEOTD ud, da bandets bud på moderne death metal er fuldt ud så potent og glødende. Den mørke og til tider rå produktion på "Skepsis" klæder på alle måde et album og et band, som du allerede nu bør være på udkig efter. -and


Kom med kommentar i vores FORUM